Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Προφήτης Ηλίας - Ζωολογικός Κήπος

ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Στο βόρειο τμήμα της πόλης βρίσκεται ο πευκόφυτος λόφος του Προφήτη Ηλία, με το σταυροειδές εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία του έτους 1896.Τιμάται στις 20 Ιουλίου.
Πίσω από το εξωκλήσι, στη θέση Ντάπια, εντοπίστηκαν νεολιθικά μονόχρωμα όστρακα. Κάτω ακριβώς από το λόφο ανασκάφηκε στη δεκαετία του ’50 από τον Α. Ορλάνδο τμήμα παλαιοχριστιανικής βασιλικής (του δεύτερου μισού του 5ου αι.). Ο λόφος αποτελεί ένα πραγματικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη.





ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Αξέχαστη εμπειρία για τον επισκέπτη θα μείνει η βόλτα του στο λόφο του Προφήτη Ηλία, μετά το Φρούριο, όπου βρίσκεται ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης.
Ο χώρος του Ζωολογικού Κήπου εκτείνεται μέσα στο καταπράσινο φυσικό τοπίο.
Φιλοξενεί αρκετά είδη ζώων. Τα είδη των ζώων που φιλοξενούνται είναι: 1 ζεύγος τίγρεων, στρουθοκάμηλος Αφρικής, Έμου Αυστραλίας (είδος στρουθοκαμήλου), άλογα Πόνι, πλατυκέρατα ελάφια, όρνεο (γύπας), 3 είδη φασιανών, πέρδικες, οικόσιτες πάπιες και χήνες, 3 είδη παπαγαλάκια, τσιντσιλά, ινγκουάνα, φίδι, ωδικά πτηνά.
Αποτελεί πόλο έλξης μεγάλων και μικρών όλο το χρόνο. Έπειτα από τη βόλτα ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί και να απολαύσει ό,τι επιθυμεί στο Τουριστικό Περίπτερο του Προφήτη Ηλία


Πηγη : http://www.trikalacity.gr/node/13776


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου